MobilityMovez_logo_JPGDe sensoren in onze auto’s genereren enorme hoeveelheden data. In het scherm op ons dashboard zien we dat de auto onder andere snelheid, temperatuur en het verbruik registreert. Als we dieper in de techniek van de auto duiken (de CAN bus) zien we nog veel meer; honderden sensoren registreren zaken als de afzonderlijke wielsnelheid, de interval van de ruitenwisser of in het geval van hybride voertuigen: op welke locatie op welke energiebron gereden wordt. Door deze data anoniem te ontsluiten, te verwerken en te combineren met andere databronnen ontstaat een eindeloze horizon aan data-driven toepassingen, zowel binnen als buiten het verkeer.

Met Vetuda ontsluit, anonimiseert en verwerkt Beijer Automotive de (CAN bus) data van autosensoren van alle types en merken tot waarschuwingsystemen om verkeer veiliger, schoner en efficiënter te maken. De toepassing is bewezen, in de afgelopen jaren is in verschillende pilots en met partners als het KNMI, RWS, Highways England en TNO aangetoond dat bijvoorbeeld betreffende de kwaliteit van het wegdek, gladheid en mist accuraat en efficiënt waarschuwingen gegenereerd worden.

MobilityMoveZ heeft Beijer en ICSB uitgekozen als partners om in Zuid-Nederland Vetuda verder te ontwikkelen en op te schalen om verkeer veiliger, efficiënter en schoner te maken. Tijdens de Intertraffic 2018 in de Rai is de selectie Beijer en ICSB gepresenteerd.

MobilitymoveZ.NL is onderdeel van het programma SmartwayZ.NL, waarin overheden samenwerken met markt- en kennispartijen aan een betere bereikbaarheid van Zuid-Nederland. MobilitymoveZ.NL heeft als ambitie om binnen 4 jaar autonoom rijden te beproeven. Op grote schaal, in stedelijk gebied en met echte gebruikers.

vetuda car

Deel deze pagina